Srovnání aplikací pro poslech hudby online zdarma

„Život bez hudby by byl omyl,“ řekl kdysi známý filozof Friedrich Nietzsche. A to ještě ani neznali iPody a sluchátka… „Hudba odplaví prach z každodenního života.“ Ano, tuto velkou pravdu zas pronesl americký jazzový bubeník a kapelník Art Blakey. Ale nechme citáty filosofům a pojďme se raději podívat na srovnání těch nejlepších aplikací pro streamování hudby.

Srovnání aplikací pro poslech hudby online zdarma Foto: Pixabay

Srovnání aplikací na streamování hudby (i zdarma a offline)

S hudebními streamovacími službami máte nekonečný oceán hudby neustále po ruce, v jedné aplikaci na ploše svého telefonu. Jedním kliknutím se ocitnete ve světě hudby, kde kromě milionů skladeb najdete spoustu podcastů a další zábavy, třeba online streamy z velkých hudebních akcí.

Zážitek z hudby vám umocní na míru šité playlisty a další intuitivní funkce vám usnadní co nejpohodlnější orientaci, takže vždycky najdete to, co hledáte, rychle a jednoduše.

Pokud jste se rozhodli začít využívat některou z hudebních aplikací, ale ještě nevíte, která bude ta pravá, čtěte dále. Dozvíte se základní informace k těm nejlepším hudebním streamovacím platformám na trhu…

Streamovací platformy: Kde poslouchat hudbu zdarma?

Aplikace Cena/měsíc (nejlevnější tarif) Bezplatná verze
Spotify 169 Kč
Deezer 165 Kč
Tidal 149 Kč
YouTube Music 149 Kč
Amazon Music 175 Kč
SoundCloud 129 Kč

Spotify

Největší a nejznámější aplikací pro streamování hudby je švédská Spotify. Představuje ideální volbu pro nenáročného posluchače, který hledá širokou nabídku hudby a intuitivní uživatelské prostředí.

Kromě opravdu bohaté knihovny nabízí spoustu zajímavých a užitečných funkcí, včetně personalizovaných playlistů, rádií, podcastů či možnosti sdílení na téměř jakoukoliv sociální síť. S omezenými funkcemi, reklamami a nižší kvalitou zvuku lze Spotify využívat i v bezplatné verzi.

Předplatné: Spotify Premium
Individuální 169 Kč/měs. Poslech bez reklam a všechny funkce aktivní – stahování hudby pro offline, vyhledávání,…
Duo 229 Kč/měs. Pro 2 osoby žijící ve stejné domácnosti
Rodinné 269 Kč/měs. Pro až 6 osob žijících ve stejné domácnosti
Student 89 Kč/měs. Pro studenty do 26 let s platným potvrzením o studiu

Deezer

Skvělou alternativou ke Spotify je původem francouzská aplikace Deezer, která je velmi oblíbená díky příjemnému uživatelskému prostředí a chytrým funkcím. Užitečná je třeba funkce Flow pro nekonečné playlisty podle nálady, rozpoznání skladby (jako Shazam) či grafický ekvalizér.

Nenáročným posluchačům stačí bezplatná verze Deezer Free. Placené tarify Deezer Premium a Deezer HiFi pak náročnějšího posluchače uspokojí vyšší kvalitou zvuku a nabídnou další zajímavé funkce.

Předplatné služby Deezer
Deezer Premium 165 Kč/měs. Kvalita 320 kb/s, stahování hudby, žádné reklamy
Deezer Hi-Fi 249 Kč/měs. Bezztrátová .flac kvalita, optimalizace pro zvukové systémy
Rodinný tarif 249 Kč/měs. Možnost až 6 samostatných účtů

Tidal

Aplikace Tidal je určena pro skutečné milovníky hudby, kterým poskytne zvuk v kvalitě vyšší než 320 kb/s. Nabízí tak nejkvalitnější streamování na trhu. Předplatné Hi-Fi dokonce nabízí přístup k souborům v kvalitě „Master“ s datovým tokem 9216 kbit/s.

Kromě streamování hudby v té nejlepší kvalitě Tidal přináší i další zajímavý obsah, jako jsou online streamy z hudebních akcí a konferencí, exkluzivní rozhovory s umělci, dokumenty atd.

Předplatné služby Tidal
Tidal Premium 149 Kč/měs. Kvalita zvuku 320 kb/s
Tidal Hi-Fi 298 Kč/měs. Hi-fi kvalita zvuku 1 411 kb/s a Master sound kvalita od 2 304 do 9 216 kb/s
Tidal Hi-Fi Plus 399 Kč/měs. Hi-fi kvalita zvuku 1 411 kb/s a Master sound kvalita od 2 304 do 9 216 kb/s, Dolby Atmos, Sony 360 Reality Studio

YouTube Music

Tato aplikace je vhodná pro méně náročného posluchače – v porovnání s konkurenčními službami pro streamování hudby nabídne méně funkcí a nižší kvalitu zvuku. Na druhou stranu databáze skladeb a interpretů je velice bohatá, navíc nabízí přístup ke všem hudebním videím a záznamům koncertů na YouTube.

Předplatné aplikace YouTube Music
Běžný 149 Kč/měs. Žádné reklamy, offline poslech, může běžet na pozadí
Rodinný 229 Kč/měs. Až pro 6 členů, stejné výhody jako běžný tarif
Studentský 79 Kč/měs. Nutné potvrzení o studiu, stejné výhody jako běžný tarif

Amazon Music

Zajímavou alternativou ke známějším streamovacím službám je Amazon Music, která se chlubí gigantickou knihovnou čítající 70 milionů skladeb a podcastů. Aplikaci oceníte i v případě, že již používáte některé chytré asistenty od Amazonu (např. ovládání hlasem), se kterými je skvěle sladěná. Ovládání je díky tomu krásně intuitivní a funguje zcela bezproblémově.

K dispozici jsou dva tarify, přičemž v kombinaci se streamovací službou Amazon Prime Video získáte aplikaci Amazon Music za zvýhodněnou cenu.

Předplatné služby Amazon Music
Amazon Music Unlimited S předplatným Amazon Prime: 175 Kč měsíčně 
Bez předplatného Amazon Prime: 220 Kč měsíčně
Amazon HD S předplatným Amazon Prime: 290 Kč měsíčně
Bez předplatného Amazon Prime: 340 Kč měsíčně

SoundCloud

SoundCloud je je specifická streamovací platforma vhodná pro objevování alternativní hudbypodcastů. Dává prostor méně známým umělcům a přímo je propojuje s posluchači. S tvůrci tak můžete i komunikovat, komentovat jejich skladby nebo je sdílet.

Poslech hudby a podcastů je v aplikaci SoundCloud dostupný i zdarma bez nutnosti registrace. Placené verze pak posluchačům umožní i poslech offline, absenci reklam a lepší kvalitu zvuku.

V porovnání s aplikací Spotify či Deezer není SoundCloud tak přehledný a intuitivní, takže orientace v obsahu může být trochu méně pohodlná. Pro běžného posluchače, který preferuje známé interprety a komfortní uživatelské prostředí, budou tedy lepší volbou výše zmíněné aplikace.

Předplatné služby SoundCloud (pro posluchače)
SoundCloud Go+ 129 Kč měsíčně Offline poslech, odstranění reklam, vysoká kvalita zvuku (320 kbps), přístup k exkluzivnímu obsahu

sipka Víte, jak najít skladbu podle části textu? Zkuste tyto aplikace!

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ben Cristovao

Ben Cristovao životopis a profil, koncerty, alba a přítelkyně

Ben Cristovao od dob své účasti v SuperStar ušel dlouhou cestu a stal se z něj jeden z nejprogresivnějších umělců v Čechách. Kdo je Ben...

Top 10 youtuberů v Česku za rok 2022

Top 10 YouTuberů v Česku za rok 2024: Kdo vydělává nejvíc?

Jsou mladí, pohlední a talentovaní. Hobby se jim stalo více než dobře placenou prací. Kdo jsou nejúspěšnější čeští YouTubeři a v čem...

Monika Bagárová

Monika Bagárová životopis: SuperStar, vztahy, dcera a Něco víc

Moniku Bagárovou jsme poznali v pěvecké soutěži jako mladou talentovanou zpěvačku. Dnes je to dospělá žena, úspěšná hudebnice a šťastná...