Filip Grznár: Kontroverzní kulturista, trenér a MMA zápasník

Filip Grznár je jednou z nejkontroverznějších postav české fitness scény a českých bojových sportů. V tomto profilu jsme shrnuli všechny důležité informace ze života tohoto věčně problémového kulturisty, fitness poradce a MMA zápasníka.

Filip Grznár Foto: Ondřej Bičiště / MFDNES + LN / Profimedia

Filip Grznár – životopis, věk, výška, váha

Filip Grznár se narodil 1. února 1985 v Holýšově na Plzeňsku. Po kariéře profesionálního kulturisty, během které získal několikrát titul mistra Čech, pracuje jako fitness trenér, youtuber a v posledních letech se věnuje také zápasům MMA. Za sebou má i několik boxerských zápasů.

Na veřejnosti je známý také kvůli svému otevřenému užívání steroidů a drog nebo kontroverzním výrokům, které ho v několika případech dostaly až před soud. V roce 2017 Grznár natočil video, ve kterém schvaloval vraždu Roma v Chomutově. Tamní okresní soud mu za to vyměřil pokutu 15 tisíc korun.

sipka Sázejte na Clash 8 s bonusem 300 Kč zdarma za registraci ZDE.

Voyo - Nová Ulice

Filip Grznár: děti – Dvě dcery, zatím žádný syn

V rozhovoru pro Extra.cz Grznár v roce 2017 prozradil, že má dvě dcery, každou s jinou partnerkou. Ještě když chodil s matkou první dcery (tehdy pětileté) vzal si tajně matku své druhé dcery (tehdy rok a půl staré). Teď už není ani s jednou z matek svých dcer a třetímu dítěti se současnou partnerkou se nebrání, ale ani na něj nijak nechvátá.

Filip Grznár – majetek

Z veřejných zdrojů se toho o majetku Filipa Grznára moc nedozvíme. Je jediným majitelem firmy GymPorn s.r.o., která zastřešuje jeho podnikání v oblasti online tréninků, poradenství a prodeje výživových doplňků.

Magazín Expres přišel ve svém článku o platech bojovníků v organizaci Clash of the Stars s informací, že v ní Grznár za každý zápas bere přes 100 tisíc korun.

Filip Grznár: kulturista a trenér

S kulturistikou začal ve 20 letech, až ve 32 letech v ní získal profesionální kartu. Největšími vrcholy jeho kulturistické kariéry byly:

  • Aminostar Cup 2005 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2005 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2010 - 1. místo
  • Mistrovství Čech 2012 - 1. místo
  • GP Pepa Opava 2013 - 4. místo
  • Mr. Olympia Amateur 2014 – 5. místo
  • Absolutní vítěz Lee Priest classic 2015 - 1. místo
  • Mr. Universe Anglie 2015 - 4. místo

Filip Grznár: MMA zápasník

Zápasnické začátky Filipa Grznára nebyly právě nejslavnější, v posledních dvou letech se ale stal pravidelnou a většinou vítěznou tváří turnajů Clash of the Stars. Další zkouška ho čeká v sobotu 22. června. Během galavečera Clash of the Stars 8 se utká o titul šampiona střední váhy s Tomášem "Dynamo" Križanem.

Zápas Grznár vs. Cristovao

V roce 2017 si Filip Grznár naběhnul, když vyzval k souboji zpěváka Bena Cristovaa. Cristovao je nejen populární zpěvák, ale také bývalý mistr Evropy v brazilském jiu jitsu a Grznár se toho nebál a vyzval svého soupeře právě v této disciplíně. Cristovao výzvu přijal a po dvou měsících se proti sobě oba borci postavili na tatami. Souboj se brzy dostal na zem a netrvalo ani minutu a půl a bývalý kulturista se vzdal. Údajně kvůli bolesti ve zraněném rameni.

Zápas Grznár vs Dynamic

V červnu roku 2022 se Filip Grznár postavil podruhé do ringu Clash of the Stars. Po lednovém vítězství nad "Psycho Michalem" Peštukou a dva týdny po porážce v plzeňském I am Fighter 5 s Fredericem Komuenhou na něj čekal boxer Adam "Dynamic" Josef.

Grznár trefil hned po deseti vteřinách tvrdou ranou soupeře na zem a Peštuka se marně bránil jeho kladívkům a po minutě a půl se vzdal. Zápas měl ještě jednu dohru. Do klece vtrhnul Aleš "Psychopat" Bejr, který vyzval Grznára na souboj.

Zápas Bejr vs. Grznár

Aleše Bejra sice po posledním zápase odvedla z haly ochranka, jeho výzva ale byla přijata a o čtyři měsíce později se během turnaje Clash of the Stars 3 oba rivalové potkali v kleci v rámci hlavní karty. Oba bojovníci do sebe už během předzápasového staredownu a Filip Grznár si z něj odnesl šrám v obličeji, v samotném zápase v thajském boxu ale jasně dominoval. Bejra ukončil hned v prvním kole technickým KO.

Zápas Kotlár vs. Grznár se zřejmě neuskuteční

Ne každou výzvu ale Filip Grznár přijme. Po zápase s Dynamicem si o souboj říkal také Jaroslav Kotlár, zakladatel firmy Kotlár Security, a Grznár ho odmítl s tím, že už mu je skoro 40 a nemůže se prát s každým, kdo má stejné IQ jako on. V současnosti je Kotlár ve vězení, údajně za neplacení alimentů.

Grznár: dřepy a zranění

Filip Grznár o sobě mluví jako o českém králi dřepu. Na dřep zvedl i 350 Kg. Právě při dřepování si ale také v roce 2016 utrhl kvadricepsy (svaly na přední straně stehen) na obou dolních končetinách.

sipka Sázejte na Clash 8 s bonusem 300 Kč zdarma za registraci ZDE.

Voyo - Nová Ulice

Filip Grznár: hlášky a citáty

Grznár se kromě kulturistiky proslavil hlavně svým nevybíravým chováním a vulgárními či jinak kontroverzními výroky. Podle jeho slov je to do nějaké míry uměle budovaná image. Mezi jeho nejznámější výroky patří

  • Chlap má bejt strašnej v*le, prostě chlap, obrovskej propocenej trhač ku*d.
  • V*le m*dat!
  • Čím víc toho tam pošleš, tím víc to roste.
  • Naturální mrdka je ta, která třeba maká, tak jak má, ale nesype. Tak to má dražší. A ten kdo to nechápe, tomu ať uprchlík prdel rozsápe! Lehce si připlať, neboť naturál není král, vždy dostane přes anál.
  • Jsi velkej kret*n, a proto nejdeš do politiky. Já jsem menší kret*n, a proto tam jdu.

Kvůli některým svým prohlášením měl Filip Grznár i problémy se zákonem. Schvalování smrtící střelby na Roma v Chomutově jsme už zmínili výše, kromě toho ale zápasníka vyšetřovala policie také třeba kvůli schvalování ruské invaze na Ukrajinu. Státní zástupce ale v tomto případě stíhání zastavil.

Filip Grznár: politika a volby

Jak napovídá jeden z citátů výše, Filip Grznár měl i politické ambice. Ve volbách do sněmovny v roce 2021 kandidoval za hnutí Prameny. Žádné překvapení se nekonalo, Prameny získaly 0,15 % hlasů a Filipa Grznára kroužkovalo 126 voličů. Kulturista každopádně slíbil, že si v budoucnu nenechá utéct ani prezidentské volby. V těch nadcházejících už bude splňovat věkovou podmínku.

Fenomén Grznár: kniha, která propaguje steroidy

V roce 2020 vyšla kniha Fenomén Grznár: Definice testosteronu s podtitulem Nejlepší kinha na světě, vy m**ky. Filip Grznár v ní (citujeme) popisuje všechno, co ví: Dřinu, sypání, píchání, historky z mládí a všechny možný další s***ky.

Grznár jako profesionální sportovec otevřeně přiznává braní anabolických steroidů. Pokud ho ale něco omlouvá, v jeho oboru je to  spíše pravidlo než výjimka, a Grznár o svém "sypání" mluví otevřeně a nic neschovává. Někteří čtenáři ocení, že jim autor kromě svých bohatých životních zkušeností poradí, "jak brát steroidy s rozumem".

Filip Grznár shop: Trička a další merch

Na webu gymporn.cz provozuje Filip Grznár eshop s širokou nabídkou sortimentu. Dají se tu koupit trička, mikiny, shakery a další merch, ale také nejrůznější výživové doplňky včetně některých specialit jako třeba Vola Mrda Preworkout Pump.

sipka Sázejte na Clash 8 s bonusem 300 Kč zdarma za registraci ZDE.

Voyo - Nová Ulice

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Martin Kocián z Luneticu: Životopis, drogy a dcera

Martin Kocián z Luneticu: Životopis, drogy a dcera

Bývalý zpěvák Martin Kocián z popové skupiny Lunetic je jedním z účastníků osmého turnaje Clash of the Stars v Ostravě. Představme si ho...

Kateřina Svitková na předávání ceny Fotbalistka roku 2019

Kdo je Kateřina Svitková a kolik si vydělá?

Přečtěte si, kdo je Kateřina Svitková, kolik si vydělává nebo čím se proslavila. V článku najdete také další zajímavé informace.

Attila Végh – slovenský MMA zápasník

Attila Végh – slovenský MMA zápasník

Attila Végh je známý slovenský zápasník MMA, kterého v červnu v Edenu čeká Odveta století Oktagon MMA s Karlosem Vémolou. Kdo je Attila...