Traktoriáda: Kde a kdy se letos uskuteční?

Závody výrobních a podomácku vyrobených traktorů a traktůrků získávají stále více příznivců. Podívejte se, kde a v jakých termínech se letos traktoriády uskuteční.

Traktoriáda ve Vyskeři (rok 2013) Foto: Kredit: ČTK / Petrášek Radek

Co to je traktoriáda?

Traktoriáda je jednodenní terénní závod podomácku vyrobených traktůrků, ale také běžných traktorů a jiných vozidel, který získává více a více příznivců.

Traktoriáda 2024 – Kam na ni letos vyrazit?

Závody traktůrků, traktorů a další techniky, které se skládají z několika disciplín (dovednostní jízda, tahání břemene, rychlostní okruh, jehož součástí bývá vodní příkop), se letos opět uskuteční na různých místech po celé České republice. Podívejte se níže na konkrétní lokality.

Traktoriáda – Vyskeř

Už 17. ročník traktoriády proběhne v sobotu 27. dubna 2024 v obci Vyskeř (okres Semily) v pěti kategoriích (malotraktor 4x2, malotraktor 4x4, tovární traktory do roku 1970 a od roku 1971 plus ženy). Můžete se těšit na:

  • jízdu zručnosti (slalom),
  • dvě jízdy souměrnosti (hlavní závod),
  • závod šlapacích traktůrků pro děti do 9 let,
  • současnou zemědělskou a zahradní techniku (značky: Seco, Solis, Stiga, Vari, John Deer, Günter Grossmann),
  • práci s motorovou pilou při dřevosochání,
  • občerstvení (grilované klobásky, guláš, místní koláče, trdelníky, francouzské palačinky,...).
Traktoriáda 2024 – Vyskeř
Termín Adresa Vstupné
27. dubna od 8:00 Vyskeř 50, 512 64 Vyskeř 150 Kč (děti do 15 let zdarma)

Traktoriáda – Žebnice

Traktoriáda proběhne letos také v Žebnici (okres Plzeň-sever). Na 21. ročník se můžete přijít podívat v sobotu 20. července 2024. Start akce by měl být jako vloni – v 8:00. Závodu se zúčastní stroje ve čtyřech kategoriích. Čeká vás podívaná v podobě závodu do vrchu po částečně asfaltové trati s několika terénními prvky, doprovodný program a rychlé občerstvení.

Traktoriáda 2024 – Žebnice
Termín Adresa Vstupné
20. července od 8:00 Žebnice 57, 331 01 Plasy dobrovolné

Traktoriáda – Březová nad Svitavou

Na traktoriádu se můžete těšit už potřetí v Březové nad Svitavou. Akce se uskuteční v neděli 12. května 2024. Uvidíte jízdu zručnosti s brodem, tahání těžkého břemene, přetahování strojů nebo vojenskou techniku s vyhlídkovou jízdou pásovým vozidlem GAZ 77. Pro děti bude připravený skákací hrad.

Traktoriáda 2024 – Březová nad Svitavou
Termín Adresa Vstupné
12. května od 9:00 do 17:00 Žebnice 57, 331 01 Plasy 50 Kč (děti do 10 let a ZTP/P zdarma)

Traktoriáda – Těškov

Termín traktoriády v Těškově ještě neznáme, nicméně lze předpokládat, že se uskuteční stejně jako loni v první polovině září. Přesný čas a program doplníme, jakmile to bude možné.

Traktoriáda – Nedachlebice

Čtvrtý ročník závodů traktorů a traktůrků proběhl loni začátkem září. Na letošní přesný termín včetně programu si však ještě musíme počkat.

Traktoriáda – Kozlovice

V sobotu 8. června 2024 by se měl uskutečnit už osmý ročník traktoriády v areálu za Kovářovým lesem v Kozlovicích (okres Frýdek-Místek). Kromě závodů netradičních traktorů domácí výroby ve čtyřech kategoriích se můžete těšit na občerstvení – především pečená játra od místního sboru dobrovolných hasičů.

Traktoriáda 2024 – Kozlovice
Termín Adresa Vstupné
8. června od 11:00 areál za Kovářovým lesem, 739 47 Kozlovice

Traktoriáda – Šumvald

Spolek dobrovolných hasičů a fanoušci zemědělské techniky pořádají další Šumlvaldskou traktoriádu v sobotu 14. září 2024. Program však zatím není zveřejněný.

Traktoriáda 2024 – Šumvald
Termín Adresa Vstupné
14. září Šumvald, 783 85 Uničov

Traktoriáda – Benešov nad Černou

V letošním roce se můžete těšit na čtvrtý ročník závodu traktorů a traktůrků v Benešově nad Černou. Termín zatím není stanovený, nicméně zřejmě proběhne stejně jako loni v první polovině září.

Traktoriáda – Rajhradice

Devátý ročník traktoriády by se měl uskutečnit v areálu TJ Rajhradice během první poloviny září. Bližší informace však zatím nejsou veřejně dostupné.

Traktoriáda – Modlíkov

Už po patnácté budou závodit traktory a traktůrky v Modlíkově (okres Přibyslav). Přesný termín a program zatím není jasný, nicméně jakmile budeme vědět více informací, napíšeme je sem.

Traktoriáda – Náměšť na Hané

Na traktoriádu se můžete těšit také v Náměšti na Hané (okres Olomouc). Očekávaný termín je během září. Bližší informace upřesníme, jakmile to bude možné.

Chýnovská traktoriáda

Osmý ročník populární Chýnovské traktoriády proběhne v sobotu 15. června 2024 v Libčicích nad Vltavou (Středočeský kraj). Kromě závodů malotraktorů uvidíte výstavu traktorů, spanilou jízdu závodních strojů. Čeká na vás také občerstvení, živá hudba a dětský koutek.

Traktoriáda 2024 – Libčice nad Vltavou
Termín Adresa Vstupné
15. června 2024 Lesní, 252 66 Libčice nad Vltavou

Traktoriáda – Křenovice

V jižních Čechách probíhala v minulosti také traktoriáda v obci Křenovice. Po neschopnosti domluvy mezi původními organizátory a zastupitelstvem přeci jen loni proběhla. I letos by se měla díky novému pořadateli konat. Termín je naplánovaný na sobotu 14. září 2024. Kromě samotných závodů se můžete těšit na výstavu traktorů, jízdu na koních a občerstvení. Nebude chybět ani zábava pro děti.

Traktoriáda 2024 – Křenovice
Termín Adresa Vstupné
14. září 2024 Křenovice 85, 398 43 Křenovice

Traktoriáda – Větřkovice

Tradiční traktoriáda by se měla uskutečnit ve Větřkovicích na Opavsku. Termín je stanovený na sobotu 24. srpna 2024. Více informací sem doplníme, jakmile to bude možné.

Traktoriáda 2024 – Větřkovice
Termín Adresa Vstupné
24. srpna od 11:00 do 17:00 Za Klapetkama, Větřkovice 118, 747 43 Větřkovice

Traktoriáda – Praskolesy

Závod zemědělských strojů se uskuteční v sobotu 14. září 2024. Více informací však zatím organizátor nezveřejnil.

Traktoriáda – Zděchov

11. ročník Zděchovské traktoriády (Zlínský kraj) proběhne v sobotu 4. května 2024. Své síly poměří soutěžící rozdělení do šesti kategorií ve dvou disciplínách.

Traktoriáda 2024 – Zděchov
Termín Adresa Vstupné
4. května lyžařský areál Zděchov 222, 756 07 Zděchov

Traktoriáda – Horní Planá

Na další závod továrních a podomácku vyrobených traktorů a traktůrků se můžete těšit v sobotu 24. srpna 2024 v Horní Plané (jižní Čechy). Kromě závodů uvidíte jejich spanilou jízdu a užijete si také taneční zábavu se skupinou KOCOUROVO KARTÁČ. Nedaleko se nachází také Lipenská nádrž, která je ideálním místem ke koupání.

Traktoriáda 2024 – Horní Planá
Termín Adresa Vstupné
24. srpna od 11:00 do 24:00 hřiště Dobrá Voda v Horní Plané, 382 26 Horní Planá

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Leo Brichta: Životopis, KSW zápasy a kde trénuje

Kdo je MMA bojovník Leo Brichta?

Do klece byste k Leovi asi nechtěli. Leo Brichta je totiž úspěšný český bojovník MMA. Pojďme si ho představit.

Zelené pivo 2024: Prodej, složení a cena

Zelené pivo: Čím se barví a kde ho koupit?

Pivo v zeleném provedení je oblíbené na velikonoční svátky i během oslav svatého Patrika. Kde ho můžete ochutnat a čím získává svou barvu?

demonstrace

Demonstrace Praha 2024: Přehled plánovaných akcí v letošním roce

Demokratický stát se vyznačuje mnoha charakteristickými prvky. Jedním z nich je možnost veřejné demonstrace. V posledních letech se u nás...