Proč vyrazit do Turecka na dovolenou?

Turecko je natolik pestrou zemí, že má každému co nabídnout. Ať už toužíte po poznávání místní kultury, gastronomie, nebo odpočívání u moře, nebudete zklamaní. Není divu, že Turecko patří mezi jednu z nejoblíbenějších destinací.

Turecko – last minute, dovolená, počasí, moře Foto: Freepik

Počasí v Turecku: Jaké jsou teploty během roku?

Turistická sezóna v Turecku začíná na jaře v průběhu dubna. Nejteplejšími měsíci v létě jsou červenec a srpen s tropickými teplotami, které mohou místy atakovat až 40 °C. Pro podzim (od září do října) jsou charakteristické příjemné teploty. Zima (od prosince do února) je v Turecku nejchladněji, zejména ve střední a východní části. V přímořských oblastech jsou zimy mírnější.

Turecko Průměrná denní teplota
Leden 12 °C
Únor 15 °C
Březen 19 °C
Duben 22 °C
Květen 26 °C
Červen 29 °C
Červenec 31 °C
Srpen 31 °C
Září 27 °C
Říjen 26 °C
Listopad 22 °C
Prosinec 12 °C

Odpočinková dovolená v Turecku: Krásné pláže a azurové moře

Podle počasí si můžete vybrat, jaký typ dovolené v Turecku zvolíte. Inspirací vám může být nabídka hotelů, lokalita a místní gastronomie, nebo jiné zajímavosti, o kterých se dočtete na internetových stránkách: https://www.tui.cz/dovolena/turecko.

Při odpočinkové dovolené u moře určitě oceníte pobyt All inclusive, kdy je vše zahrnuto v ceně a vy se nemusíte starat o to, kam se jít najíst.

Turecké pobřeží je proslulé svými dlouhými písčitými plážemi a křišťálově čistým mořem. Užít si můžete rušnější a velmi populární letoviska, jako jsou Antalya a Alanya na Turecké riviéře, nebo klidnější zátoky na pobřeží. Egejskou riviéru si pak zaručeně oblíbí milovníci vodních sportů (potápění, windsurfing, kitesurfing, šnorchlování).

Aktivní dovolená v Turecku: Historie a kultura

V případě, že chcete poznávat historii a architektonické památky Turecka, můžete si například prohlédnout historické město Istanbul (bývalá Konstantinopol) ležící zčásti na evropském a na asijském kontinentu. V Istanbulu stojí za vidění mešita Hagia Sofia, Modrá mešita, palác Topkapi, případně se vyplatí navštívit Velký bazar, jednu z největších a nejstarších krytých tržnic na světě.

Turecko – dovolená pro všechny typy cestovatelů

Zaujala vás Egejská nebo Turecká riviéra s nekonečnými písčitými plážemi a nádherným mořem? Naplánujte si dovolenou ještě letos nebo rovnou na příští rok. Vybírat můžete z bohaté nabídky zájezdů last minute Turecko zprostředkované cestovní kanceláří TUI.

Turecko je zárukou nových zážitků nejen pro rodiny s dětmi, ale také ideální destinace pro kulturní nadšence a dobrodruhy.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dálniční známka 2023

Dálniční známka 2024: Cena a kde koupit? Platnost, pokuty a informace

Již více než dva roky lze používat elektronickou dálniční známku. Zároveň platí, že pro letošní rok ji už nekoupíte ve formě nálepky. V...

Prodloužený víkend letecky a za dobrou cenu

Prodloužený víkend letecky a za dobrou cenu

Chcete si zaletět na krátký výlet? Prvním krokem je využít vyhledávač levných letenek a porovnat si různé nabídky letů. Jaké jsou jeho...

Agoda

15 nejlepších cestovních aplikací: objevte užitečné travel appky

S nepřeberným množstvím cestovních aplikací všeho druhu už se dneska neztratí ani největší zabloudilec. Co je ve světě cestovních apek...