Top 10 akčních filmů na Netflixu – žebříček těch nejlepších thrillerů

Brouzdáte po Netflixu a ne a ne si vybrat. Přitom je tu tolik kvalitních filmů i seriálů, jenže právě ten nekonečný výběr nás mnohdy ochromuje. Máte přesto chuť na nějaký skvělý akčňák? Inspirujte se naším žebříčkem těch deseti nejlepších na Netflixu.

Netflix Foto: Pixabay

Netflix filmy – deset nejlepších akčnáků

Na Netflixu najdeme doslova všechny filmové žánry. Většinou se jich ve filmu prolíná i víc, takže můžeme sledovat drama, komedii i thriller v jednom. Dnes se ale podíváme na filmy, v nichž převládá akce – ačkoli špetka humoru nikdy neuškodí. Sestavili jsme žebříček pro skutečné fandy akčních filmů, tak už přestaňte bezduše pátrat a nechte se inspirovat.

Nejlepší filmy na Netflixu – žebříček akčních filmů

Filmy lze posuzovat dle mnoha kritérií. My jsme se snažili vybírat co nejpoctivěji a zahrnout jich co nejvíce. Zajímalo nás tedy nejen celkové hodnocení filmu, množství a kvalita akce, zlikvidovaných domů a aut, případně bojových scén, ale také obsazení, zpracování a originalita. Pojďme si naši top desítku představit od desátého v pořadí až po to vůbec nejlepší:

  • 10. Denní směna – Tento film má přece jen trochu přesah, v hlavní roli jsou tu totiž kromě Jamieho Foxxe upíři, ale akce je tu habaděj. Všechno odlehčuje správné množství humoru. Jamie Foxx hraje otce, který se snaží dát své dceři maximum, a tak kromě toho že oficiálně čistí bazény, přivydělává si jako lovec upírů.

☝ Kromě spousty zmrtvených upírů oceňujeme nadsázku, která celý film provází, ale také herecké obsazení: kromě Jamieho Foxxe tu má celkem zásadní roli také Snoop Dogg nebo mladší bratr Jamese Franca Dave Franco. Na scénáři spolupracoval Shay Hatten, který se podílel mimo jiné na scénáři třetího a čtvrtého Johna Wicka.

  • 9. Vyproštění – Tak tenhle akčňák patří skutečně mezi čistokrevné. Po humoru ani známka, ale to vůbec nevadí, protože situace je vážná a Chrisi Hemsworthovi to prostě věříte, i přesto že vám z mysli nejde jeho podoba ve filmech Marvelu. Přece jen se jedná o velmi nebezpečnou misi, kdy musí zachránit uneseného syna největšího drogového magnáta Indie. A než se k němu probojuje, je to pěkná řežba.

☝ Během jednoho ze soubojů je použit karambit – specifický zahnutý nůž (viz video níže). V 35. minutě filmu začíná akční scéna jako by beze střihu, která trvá skoro dvanáct minut.

  • 8. Anna – Film od režiséra a scenáristy podobně akční Lucy, legendárního snímku Leon nebo nadčasového Pátého elementu – Luca Bessona. Topmodelka Anna není jen hezká tvářička, má také pěkně ostré a pekelně rychlé pěsti, které neváhá použít. Anna se ocitne uprostřed nebezpečné operace týkající se dvou na život a na smrt znepřátelených tajných služeb.

☝ Film provázejí skvělé bojové scény, jejichž rychlost ani nestihnete sledovat. Dokonalé je i obsazení: Cillian Murphy, Luke Evans a fenomenální Helen Mirren, držitelka filmového ocenění Oscar.

  • 7. Zabiják a bodyguard – V hlavních rolích Ryan Reynolds a Samuel L. Jackson slibují nejen akci, ale také humor. Zápletka je jednoduchá: špičkový osobní ochránce má uhlídat nejhledanějšího zábijáka světa a nemá to jednoduché. Prosviští spousta střel, zlikviduje se spousta aut a zazní i Whitney Houston, to si nelze nechat ujít.

☝ Mezi Ryanem Reynoldsem a Samuelem L. Jacksonem funguje úžasná chemie. Samuel L. Jackson kleje jak divý, a přesto to nepřestává být vtipné. Po titulkách je ke zhlédnutí scéna z natáčení.

  • 6. Dokonalá loupež – Gerard Butler jako jeden z členů elitní jednotky operující v divokém Los Angeles se střetne s nejrafinovanější skupinkou zlodějů z L. A. – někdejším rapperem 50 Centem, O'Shea Jacksonem Jr. nebo Pablem Schreiberem.

☝ Většinu kaskadeřiny si tu herci oddřeli sami. Pablo Schreiber se během toho zranil, chybělo málo a měl zlomený krční obratel. Ve filmu si střihli roli dva zápasníci UFC: Max Holloway (člen gangu) a Michael Bisping (obchodní z diamanty).

  • 5. Nikdo – Hutch se zdá jako normální otec od rodiny, až na to, že si jeho okolí myslí, že je padavka. Když se v něm ale nahromadí vztek, který v pravý čas vybuchne, ukáže se, že býval speciálně vytrénovaným zabijákem, jenž brával kšefty, kterých se ostatní v branži štítili. Kolotoč událostí začne pěknou rvačkou v autobuse – přesně mířeným hákem a rozbitou flaškou o hlavu – a pak už je čím dál lepší.

☝ Tenhle film má zkrátka charisma. Boba Obenkirka na bojové scény připravoval mimo jiné Daniel Bernhardt, který si tu zahrál jednoho ze záporáků v autobusu a také záporáka v Johnu Wickovi. Zajímavá je také symbolika tetování, které má Hutch na zápěstí – jde o karty 2 a 7 – což je považováno za obecně nejhorší startovní pozici ve hře Texas Hold'em.

  • 4. Rozhněvaný muž – Film Guye Ritchieho, s nímž se v tomto žebříčku ještě setkáme a který je známý jako režisér kriminálek se specifickým humorem. Tento film se tomu tak trochu vymyká, protože na humor tu nezbylo místo. V hlavní roli se ukázal ostřílený Jason Statham, který hraje nového člena bezpečnostní služby. Uvidíte tu také Joshe Hartnetta, Scotta Eastwooda nebo Andyho Garciu.

☝ Film stojí za to vidět už proto, že se tolik liší od obvyklých kousků Guye Ritchieho. Zajímavé je také to, že na filmu spolupracovalo i pražské studio Magiclab, které vytvářelo pro film speciální efekty. Jednalo se už o jejich několikátou spolupráci s Guyem Ritchiem.

  • 3. John wick – Něco tak zásadního ve světě akčních filmů, jako je John Wick, není třeba představovat. Stačí nejspíš jen upozornit na to, že na Netflixu je možnost zhlédnout první a třetí díl tohoto fenoménu. Ale přece jen pro ty, kdo by neznali: John Wick je na vrcholu všech naštvaných, mstících se hrdinů. Že to zní jako triviální zápletka? Možná, ale tentokrát je třeba pomstít psa, a navíc je film úžasnou pohybovou symfonií.

☝ Johna Wicka fandové bojových akčních filmů milují z mnoha důvodů počínaje skvělou choreografií bojových scén, přes použití zajímavých kousků z řad zbraní po obsazení v čele s Keanu Reevesem. Kdysi to byl hlavně Neo z Matrixu, dnes je to John Wick.

  • 2. Jak jsem se stal gangsterem – Pokud jste striktním fanouškem amerických akčních filmů, v případě polské produkce byste měli udělat výjimku. Nikdo neumí filmy s gangsterskou tematikou lépe než Poláci a tento film je jen jeden z mnoha. Jak už název napovídá, hlavním hrdinou je muž, jenž si chce vydobýt své místo na vrcholu varšavského podsvětí.

☝ Pokud máte rádi filmy typu Zjizvená tvář nebo Kmotr, měli byste tomuhle snímku – a dalším polským filmům – určitě dát šanci. Tenhle snímek je totiž neskutečná jízda, která vám nedovolí se zamyslet, natož zapochybovat. Je to přesvědčivé, příběh působí autenticky, a přesto je to zábava.

  • 1. Gentlemani – A máme ho tu znovu – Guy Ritchie. Tentokrát je mnohem více poznat, že jde právě o jeho film. Hlavní hrdina, jehož představuje Matthew McConaughey se snaží prodat své drogové království a bude kolem toho spousta akce i humoru.

☝ Tento film si zamilujete už kvůli specifické atmosféře, kterou podtrhává stejně specifický humor a originální postavy v podání skvělých herců, jako je Charlie Hunnam, Hugh Grant nebo Colin Farrell. Film je vizuálně zajímavý i z hlediska kostýmů, na nichž si dával Guy Ritchie extra záležet. Například veškeré boty Charlieho Hunnama byly vyrobené speciálně pro film.

Netflix: Akční filmy v češtině – CZ dabing

Patříte mezi fanoušky, kteří dávají přednost filmům s dabingem? I spousta akčních filmů na Netflixu je v nabídce v češtině, patří mezi ně například:

  • 96 hodin
  • Vyproštění
  • 6 Underground: tajné operace
  • Gunman: muž na odstřel
  • Non-Stop
  • Old Guard: Nesmrtelní
  • Pátý element

Novinky na Netflixu – jaké nové akční filmy přibyly nedávno?

Jestliže jste fanoušky série Rychle a zběsile, Netflix nedávno zařadil do nabídky poslední, devátý díl. Stejně tak pokračování bláznivého akčňáku s Ryanem Reynoldsem, o němž už byla řeč, Zábijákova žena a bodyguard.

Mezi novinky také patří Projekt Adam, kde má postava Ryana Reynoldse o poznání vážnější polohu než v předchozím případě. Koncem minulého roku dorazil do nabídky nový celovečerák režiséra Davida Finchera – Zabiják. Nájemný vrah v podání Michaela Fassbendera se v něm po nevydařené akci musí vypořádat se svými zadavateli i sám se sebou.

V minulém roce se akčním filmům překvapivě dařilo i na domácím hřišti. Od ledna 2024 si můžete na Netflixu zkouknout české akční sci-fi Bod obnovy nebo historický akčňák Bratři pojednávající o útěku bratrů Mašínů z totalitního Československa.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Netflix program 2022 - nejlepší seriály a filmy

Nejlepší filmy a seriály na Netflixu – novinky a program

Co chystá Netflix na rok 2024? ⭐ Co nejlepšího jsme mohli sledovat v roce předchozím? Objevte nejen nové filmy, ale také pokračování...

Matthew Perry

Matthew Perry: Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih - kniha a zpověď na Voyo

Známe ho jako poťouchlého a sarkastického Chandlera, nikdo ale dlouho netušil, co jeho představitel Matthew Perry prožívá. Jak přišel ke...

The Last of Us

Seriál The Last of Us: hra, jejíž příběh můžete sledovat na HBO

Nemusíte být nadšeným hráčem, aby vám něco řekl název The Last of Us. Tahle hra je takový fenomén, že ji znají skutečně všichni. A teď její...