Kdy je Chili Ta Thuy a čím se proslavila?

(Chili) Ta Thuy Dung se v září objeví ve 13. řadě taneční soutěže StarDance. Kdo to je a jak se proslavila, se dozvíte v tomto článku.

ŽivotopisReceptyReality showOsobní život

Chili Ta Thuy Foto: Profimedia

Kdo je Chilli Ta Thuy: životopis, místo a datum narození

Ta Thuy Dung známá také pod přezdívkou Chili je česko-vietnamská kuchařka a food blogerka, která se proslavila také účastí v několika reality show. Narodila se 21. dubna 1991 ve Vietnamu.

S matkou se ve čtyřech letech přestěhovala za otcem, který už v tehdejším Československu pracoval. S rodiči žila jako dítě ve středočeském městě Příbram. Začátky však byly těžké. Její otec i matka tvrdě pracovali – nejprve na trzích, kde od rána do večera a za jakéhokoliv počasí prodávali zboží, později ve vlastním obchodě.

Chili měla kvůli svému vietnamského původu problémy ve škole. Potýkala se tam se šikanou. V rozhovoru pro Nastartu.cz však uvedla, že nepřijetí jí naopak pomohlo být v životě houževnatější a odolnější.

Kvůli studiu marketingu se poté přestěhovala do Prahy, kde podle svých slov poznala mnoho inspirativních lidí. V minulosti pracovala v reklamní agentuře. V současnosti je úspěšnou kuchařkou a tvůrkyní obsahu na sociálních sítích.

Chili Ta Thuy: recepty – Co známá kuchařka vaří?

Na webové stránce: chilita.cz najdete několik receptů od známé vietnamsko-české kuchařky. Nás zaujaly například:

  • křupavé cuketové hranolky s parmazánovou krustou a mojito majonézou,
  • sendvič “Hlívák” s BBQ omáčkou a avokádovou pomazánkou s wasabi,
  • avokádo-čokoládové lanýže s avokádovým krémem, limetkou a wasabi.

Tip: Pokud se vám žádný její recept nelíbí, vyzkoušejte během letního grilování nejlepší marinády na kuřecí maso. Recepty se dozvíte tady.

Chili Ta Thuy: reality show – MasterChef, SuperStar, Survivor, StarDance

Chili se zúčastnila také několika reality show. Podívejte se, o jaké se jednalo a kdy se v nich objevila.

Chili Ta Thuy: MasterChef

Kuchařka Chili vařila ve čtvrté řadě známé soutěžní reality show MasterChef Česko, která odstartovala 5. února 2020 a byla ukončena 3. listopadu 2020. Chili se v ní umístila na šestém místě (z celkového počtu 16 účastníků).

Chili Ta Thuy: SuperStar

Chili si účast v reality show zamilovala, a protože jí kromě vaření baví zpívat, rok po MasterChefovi se rozhodla přihlásit také do sedmé řady soutěže Česko Slovenská SuperStar. Ze soutěže však v jejím průběhu odstoupila kvůli vážné nemoci tety.

Chili Ta Thuy: Survivor

Úspěšná kuchařka se nezalekla ani účasti v první řadě reality show Survivor Česko & Slovensko, která měla na TV Nova premiéru 18. ledna 2022. V této soutěži se Chili probojovala až mezi poslední čtveřici. V reality show působila velmi zákeřně, čímž si znepřátelila mnoho lidí.

Chili Ta Thuy: StarDance

Od 12. října se Chili objeví na televizních obrazovkách také ve známé taneční soutěži StarDance. Svým rozhodnutím opět pobouřila některé diváky. Ti ji označili za „vymetačku soutěží“ a přejí si, aby vypadla jako první. Tančit bude s Jakubem Mazůchem, který doprovázel na parketu v posledním ročníku Evu Adamczykovou.

Chili Ta Thuy: přítelkyně, rodiče, děti

Úspěšná kuchařka je podle dostupných informací nezadaná. Před pár lety pro internetový magazín Žena.aktuálně.cz, uvedla, že v minulosti sice v dlouhodobých vztazích byla, ale nepovažuje se za vztahový typ. Raději se věnuje svým projektům. Také nikde neuvedla, že by někdy randila se ženou. Oba její rodiče jsou Vietnamci, kteří přišli do České republiky za lepšími životními podmínkami. Kuchařka je bezdětná.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost